• Lorem ipsum

Hardlopen om te boksen.

6 Mei 2021
door Alvin Davie

HARDLOPEN VOOR HET BOKSEN: EEN BOKSER ZIJN HARDLOOPROUTINE UITGELEGD

 

Geschreven door: Alvin Davie. Alvin ''gorgeous AL'' Davie is een Puma Master Trainer die bekend staat om zijn out-of-the-box workouts, en om zijn persoonlijkheid. Zijn expertise komt uit formeel onderwijs (een diploma in gezondheid en lichamelijke opvoeding) en uit persoonlijke ervaring (voormalig USA-amateur bokskampioen,3X Golden Glove en halfzwaargewicht professioneel bokser). Alvin is momenteel de hoofdtrainer en trainingsmanager bij Tapout Fitness Miami. Alvin is ook te vinden op Instagram: @alvindavie

 

Er zijn drie soorten hardlopers in deze wereld: zij die van hardlopen houden, zij die er niet van houden maar het doen omdat ze weten dat het een goede oefening is, en zij die het doen omdat het moet.

Veel boksers vallen binnen die laatste categorie: ze lopen omdat ze moeten. Boksers weten dat hardlopen het uithoudingsvermogen in de ring vergroot, en je helpt als je in de laatste 30 seconden van de 3 minuut durende ronde zit.

Boksen en hardlopen zijn beide aerobe oefeningen, daarom gaat roadwork (ook wel een boks term voor hardlopen) hand in hand met boksen. Aerobe oefening verwijst naar het gebruik van zuurstof om adequaat te voldoen aan de energiebehoefte tijdens het sporten via het aerobe metabolisme.

 

HARDLOPEN OM TE BOKSEN: VOORDELEN VAN BUITEN HARDLOPEN

Waarom noemen boksers hardlopen roadwork? Hardlopen wordt in de bokswereld roadwork genoemd omdat boksers meestal naar buiten worden gestuurd om hun kilometers te maken op straten en wegen. Hoewel er momenten zijn dat hardlopen op een loopband noodzakelijk is, zijn er toch veel voordelen aan hardlopen in de buitenlucht, vooral voor een bokser.

Als je buiten hardloopt, ben je volledig verantwoordelijk voor het dragen van je eigen lichaamsgewicht. Als je een kilometer de weg af rent, moet je nog een kilometer rennen om weer terug te komen bij het beginpunt. Hardlopen in de buitenlucht betekent dat je de elementen van de natuur onder ogen moet zien en je eraan moet aanpassen. Het kan buiten 40 graden zijn, maar ook 5 graden. Hoe dan ook, hardlopen in verschillende weersomstandigheden kan mentale standvastigheid opbouwen, iets wat echt gegeerd wordt in een bokser.

HARDLOPEN OM TE BOKSEN: VOORDELEN VAN HARDLOPEN OP EEN LOOPBAND

Lopen op een loopband kan blessures helpen voorkomen en verminderen - een loopband geeft je een voorspelbare, vergevingsgezinde ondergrond met een beetje meelevendheid bij elke stap. Een ander voordeel van hardlopen op de loopband is dat je bewuster een bepaald tempo kunt aanhouden. Tot slot is hardlopen op een loopband erg handig. U kunt bij regen of zonneschijn, laat of vroeg op de loopband lopen zonder op het weer of het tijdstip van de dag te hoeven letten.

 

BOKS EN HARDLOOP TRAINING

Hier is een voorbeeld van een hardloop sessie voor iedereen die wil lopen als een bokser, of je nu kilometers maakt op de weg of op de loopband.

  • Begin 3 minuten op een gemiddeld tempo te joggen (de ademhaling moet normaal zijn, en uw hartslag moet geleidelijk toenemen).
  • De volgende 20 minuten loopt u op uw gemiddelde tempo (probeer dit tempo de hele 20 minuten aan te houden).
  • Voor de volgende 10 minuten, sprint je aan het eind van elke minuut 10 seconden lang (als je buiten loopt, sprint dan tussen elke paar lantarenpalen om je hartslag te verhogen en te verlagen terwijl je hardloopt).
  • Progressie: de volgende keer dat je gaat hardlopen, verhoog je elke keer de tijd die je gaat hardlopen. Sprint met intervallen van 45 seconden in plaats van intervallen van een minuut.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »