• Lorem ipsum

Voetpijn, door de hele dag staan, verminderen

19 Nov 2020
door Pijnvrijsporten.com

Staan. Het is bekend dat de hele dag staan op dezelfde plek niet goed is. Vooral voor de voeten en de onderrug is dit vervelend. Er zijn zelfs studies die aangeven dat één uur stilstaan op één plek al negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid.

Het continue belasten van de wervelkolom en de onderste ledenmaten, de benen, door een minimale beweging in de gewrichten en spieractiviteit leidt tot vermoeidheid. Bovendien beïnvloedt het de bloedstroom in de ledematen. Wat ook kan ook bijdragen aan ongemak en vermoeidheid.

 

Hoe verminder je de pijn die ontstaat bij langdurig staan?

Ongemak, vermoeidheid en zwellingen in je onderbenen. Dit kunnen vervelende klachten zijn bij langdurig stilstaan. Je bloed moet namelijk tegen de zwaartekracht in omhoog stromen richting je hart. Door te bewegen trekken je spieren samen en ontspannen ze weer. Dat samentrekken en ontspannen helpt je spieren met het terugvoeren van de bloedstroom naar het hart. Bij het stilstaan gebeurt dit velen malen minder. Wat kan leiden tot ongemak en een vervelend gevoel in de benen.

Een minder efficiënte bloedstroom kan ook leiden tot zwellingen in de voeten. Hierdoor komen de schoenen strakker te zitten. Dit kan weer voor voetklachten zorgen.

Daar hebben we wat tips voor, om de problemen met de bloedstroom te verminderen:

  • Het dragen van compressie kousen om zo de zwelling te minderen. Ook helpen deze kousen met de natuurlijke bloedstroom.
  • Een heel simpele, maar zeer effectieve: bewegen. Oefeningen doen waarbij je je kuit omhoog brengt om zo het natuurlijke pompmechanisme te ondersteunen.
  • Aan het einde van dag of in je pauzes is het verstandig om met de voeten omhoog te zitten. Plaats de voeten eigenlijk net iets hoger dan het punt waar je met je heupen zit. Nu zorgt de zwaartekracht ervoor dat het bloed weer makkelijker richting het hart kan stromen.

Schoenen en zooltjes voor elke dag staan

Schoenen beïnvloeden het comfort en spiervermoeidheid. Maar die invloed is alleen niet te meten. Dat komt omdat comfort voor iedereen iets anders betekent. Bij hardlopers is er al een onderzoek gedaan naar comfort en prestaties. Daar kwam naar voren dat comfortabele schoenen bijdragen aan minder vermoeide voeten. Een grote kans dat comfortabele schoenen ook positief bijdragen aan het elke dag stil staan.

Inlegzolen zorgen voor een betere demping en drukverdeling. Twee dingen die belangrijk zijn voor het comfort. Zooltjes die de voetboog ondersteunen, verdelen de druk die op de voeten komt te staan beter. Dit vermindert niet alleen de vermoeidheid in de voet, maar kan zich ook door vertalen naar de benen en de onderrug. Een win-win situatie!

Hielspoor hamertenen metatarsalgie hielpijn voetpijn teenpijn kniepijn knobbel hallux valgus bunions shinspint shin spint shin splints shinsplints morton neuroom itbs lopersknie pijnlijke voeten vermoeide voeten vermoeidheid blessure knie enkel voet hiel middenvoet wandelen lopen staan rennen sporten prefentie vermoeid superfeet zolen inlegzolen zooltjes steunzolen podoloog podotherapeut dokter fysiotherapeut zelfzorg braces blaren zwarte teennagels wijving eelt pasvorm comfort demping sportschoenen blarenpleister voetbal sever ziekte van sever tennis tennissen voetbal voetballen wandelen wandeling hardlopen rennen running lange afstandswandeling LAW gezondheid likdoorn likdoorns eksterogen brandend gevoel onder de voet brede voet smalle voet pijntjes doorgezakte voet ondersteuning platvoet bal van de voet middenvoet zool binnenzool schokdemping demping podobrace advies kennis sportbescherming hulpmiddelen braces sporttape ergonomisch werken klachten deskundig professioneel brace Superfeet holvoet doorgezakte voorvoet voet zakt naar binnen voet zakt naar buiten pijn onder de bal van de voet peesplaatontsteking badminton basketbal bowlen fitness aerobic golf handbal hardlopen hockey outdoor skiën tennis wielrennen volleybal solelution mysole gelzolen gel hielkussen arch voetboog soccer topsporters Bauerfeind Sidas Scholl Redi-thotics powerstep footlogics FootActive Sofsole podobrace sportzolen
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »