• Lorem ipsum

Pijnvrij Hockeyen

Hockey is een snel groeiende sport waarvan ongeveer 70% door meisjes / dames beoefend wordt. Er waren in 2018 ongeveer 253.000 hockeyspelers met een blessure. Het been (32%), de knie (18%) en de voet (13%) werden het meest aangedaan door een hockeyblessure.

Iets meer dan 6 op de 10 hockeyspelers met een blessure was onder de 17 jaar.

Het spelen van hockey is dus niet zonder gevaar. Hockey staat op de vierde plaats in het rijtje van sporten waar de meeste blessures voorkomen.

Met een goede warming-up kunnen veel blessures bij Hockey voorkomen worden.

Veelgehoorde klacht

Naast bovenstaande blessures is bij hockey de Ziekte van Sever een veelgehoorde klacht. De ziekte van Sever is een blessure aan het hielbeen die pijn veroorzaakt achter of onder de hiel doordat de groeischijf geïrriteerd of ontstoken is. Deze ziekte komt voor bij ongeveer 40% van de kinderen in de groei, vaak tussen de 6 en 17 jaar. De pijn kan zo erg zijn dat er niet meer gesport kan worden.

De Schoen

Bij Hockey adviseren wij als basis een stevige schoen. Veel Hockey-merken bieden goede stevige schoenen in hun collectie al zien wij bij sommige merken dat speciaal de (goedkopere) jeugdschoenen wat slapper zijn rondom de hiel.

Laat jezelf bij de Hockey-specialist dan ook voorlichten en vraag naar een stevige schoen met stevige hiel-kap (contrefort).

Verder zien wij dat alle schoenen aan de binnenzijde (onder het fabriekszooltje) geheel vlak zijn, dit in tegenstelling tot de voet.

De Voet

Juist bij hockey, waarbij men veel zijwaartse bewegingen, snelle sprints en korte draaien maakt zijn stevige schoenen en een stabiele basis / ondersteuning van groot belang om goed te kunnen functioneren.

Van alle voeten in de westerse wereld is ongeveer 80% instabiel. Dat wil zeggen dat voeten te veel naar binnen rollen tijdens het lopen. De reden hiervoor is dat de voet ontwikkeld is om zich aan te passen aan de ondergrond, en dat in de huidige wereld alle ondergrond vlak is, ook in de schoen is alles vlak!

De Zool

Met zijn diepe hielkuip biedt Superfeet veel demping en comfort. De voet wordt geholpen te functioneren zoals van nature bedoeld is en staat met de zool rechter en steviger in de schoen. Hierdoor vermindert spanning op enkel, knie, heup en rug. Minder kans op blessures dus.

Superfeet biedt natuurlijke en goede ondersteuning, waardoor veel klachten verminderd kunnen worden en het comfort in de schoen verbetert. Heb je langdurige klachten dan raden wij je aan naar je huisarts te gaan.

Voor meer informatie zou je ook eens kunnen kijken op:

Dr. De Wachter - voetchirugie

Jessica Gal - sportartsen

OLVG - hielpijn bij kinderen

 

De meestgebruikte zolen voor hockeyschoenen:

Superfeet
Artikelcode 2402
€49,95
BLUE meest gekozen! Voor alle schoenen met uitneembaar voetbed Lees meer
Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis.
Superfeet
Blue
BLUE meest gekozen! Voor alle schoenen met uitneembaar voetbed
€49,95
Superfeet
Artikelcode 3404
€49,95
BLACK Voor schoenen met dunne uitneembare zool Lees meer
Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis.
Superfeet
Black
BLACK Voor schoenen met dunne uitneembare zool
€49,95
Superfeet
Artikelcode FL1433004
€34,95
FLEX voor schoenen met uitneembaar voetbed Lees meer
Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis.
Superfeet
FLEX
FLEX voor schoenen met uitneembaar voetbed
€34,95