• Lorem ipsum

Pijnvrij Voetballen

Voetbal is na fitness en hardlopen de populairste sport in Nederland. Ruim een miljoen voetballers staan wekelijks op het veld. Je kan je voorstellen dat er tijdens het voetballen veel blessures worden opgelopen. In 2017 kwam een derde van alle sportblessures uit het voetbal.

De meerderheid van de EHBO bezoekers was jonger dan 18 jaar waarvan 86% man. De helft van de bezoekers op de Eerste Hulp raakte geblesseerd door en val of door het verzwikken van de enkel.

Naast blessures die ontstaan door contact (botsing e.d.) met een andere voetballer, ontstaat zeker een derde van alle voetbal-blessures geleidelijk en door overbelasting.

Veelgehoorde klacht

Naast bovenstaande blessures is bij voetbal de Ziekte van Sever een veelgehoorde klacht. De ziekte van Sever is een blessure aan het hielbeen die pijn veroorzaakt achter of onder de hiel door dat de groeischijf geïrriteerd of ontstoken is. Deze ziekte komt voor bij ongeveer 40% van de kinderen in de groei, vaak tussen de 6 en 17 jaar. De pijn kan zo erg zijn dat er niet meer gesport kan worden.

De Schoen

Over het algemeen adviseren wij stevige schoenen als basis. In het voetbal echter zien wij de laatste jaren een trend naar een soort ‘sok’-achtige schoen ontstaan. Deze schoenen zijn over het algemeen erg slap en geven de voet, enkel en het lichaam weinig steun en stabiliteit. Maar in het algemeen kunnen wij concluderen dat voetbalschoenen niet heel erg stevig zijn.

De Voet

Van alle voeten in de westerse wereld is ongeveer 80% instabiel. Dat wil zeggen dat voeten te veel naar binnen rollen tijdens het lopen. De reden hiervoor is dat de voet ontwikkeld is om zich aan te passen aan de ondergrond, en dat in de huidige wereld alle ondergrond vlak is, ook in de schoen is alles vlak!

De voet heeft dus een stabiele basis nodig om goed te kunnen functioneren en de voetbalschoen zal deze over het algemeen niet geven.

De Zool

Wanneer wij een Superfeet zool in een voetbalschoen leggen dan zal de voet vanaf het eerste contact met de grond d.m.v. de diepe hielkuip begeleid worden totdat de tenen de grond weer verlaten. De voet wordt geholpen te functioneren zoals van nature bedoeld is en staat met de zool rechter en steviger in de schoen. Hierdoor vermindert spanning op enkel, knie, heup en rug. Minder kans op blessures dus.

Superfeet biedt natuurlijke en goede ondersteuning, waardoor veel klachten verminderd kunnen worden en het comfort in de schoen verbetert. Heb je langdurige klachten dan raden wij je aan naar je huisarts te gaan.

Voor meer informatie kan je ook eens kijken op:

Jessica Gal - sportartsen

Dr. De Wachter – voetchirugie

AZ Klina

 

De meest gebruikte zolen voor voetbalschoenen:

Superfeet
Artikelcode 3404
€49,95
BLACK Voor schoenen met dunne uitneembare zool Lees meer
Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis.
Superfeet
Black
BLACK Voor schoenen met dunne uitneembare zool
€49,95
Superfeet
Artikelcode 32004
€59,95
CARBON Voor voetbal-, fiets-, race skischoenen Lees meer
Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis.
Superfeet
Carbon
CARBON Voor voetbal-, fiets-, race skischoenen
€59,95
Superfeet
Artikelcode FL143204
€34,95
FLEXthin, voor schoenen met dunne inlegzool Lees meer
Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis.
Superfeet
FLEXthin
FLEXthin, voor schoenen met dunne inlegzool
€34,95
Superfeet
Artikelcode FL1433004
€34,95
FLEX voor schoenen met uitneembaar voetbed Lees meer
Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis.
Superfeet
FLEX
FLEX voor schoenen met uitneembaar voetbed
€34,95