• Lorem ipsum

In Nederland lopen op jaarbasis ongeveer 680 duizend sporters een enkelblessure op. Dat is best aanzienlijk en dan hebben we het alleen nog maar over enkelblessures. Daarnaast zijn er vaak veel pijntjes en andere blessures die gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Naast dat het voor jezelf heel onprettig is, kost het de samenleving veel geld. De ervaring leert ons tevens dat veel klachten tijdens het sporten echt niet nodig zijn.

Pijnvrij sporten

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 70% van de mensen wel eens klachten heeft tijdens het sporten. Wat ook gebleken is, is dat de meeste mensen deze “pijntjes” negeren maar dat ze op termijn wel vervelende gevolgen kunnen hebben. 

Met Pijnvrijsporten willen wij een platform bieden waar je eerlijke en betrouwbare informatie kunt vinden over verantwoord sporten en bewegen. We bieden tevens achtergrondinformatie over veel gehoorde klachten bij sporten of wandelen en wat je eraan kunt doen.

Als je je realiseert dat 80% van de mensen een doorgezakte / instabiele voet heeft kan je je voorstellen dat het gebruik van een goede (stabiliserende) inlegzool veel verschil kan maken als het om comfort gaat. Goede inlegzolen verbeteren de gezondheid van de voeten en hebben daarmee effect op het gehele lichaam.

Hoezo heeft 80% van de mensen doorgezakte voeten?

De mens is gemaakt om te lopen op blote voeten op oneffen terrein. De voet is hierop ingesteld en heeft een voetboog voor demping, een stevig hielbot om het gewicht te dragen en een flexibele voorvoet voor demping en contact. 

Het probleem begint bij het feit dat we alle ondergronden waar we op lopen plat hebben gemaakt. Wegen, vloeren zelfs de binnenkant van vrijwel alle schoenen is plat. De voet past zich daarop aan waar door een scheefstand naar binnen ontstaat. De scheefstand begint dus in de voet maar werkt door naar boven. De enkel kantelt, de knie draait naar binnen en zo door naar boven.

Zo kan het heel goed zijn dat nekklachten ontstaan bij een verkeerde stand van de voeten. 

Op onze site hebben wij gekozen voor Superfeet binnenzolen. Dit zijn orthopedisch ontworpen zolen uit Amerika. Zij hebben al ruim 40 jaar ervaring en zijn gedreven door medische principes, en dat ervaar je direct als je ze in je schoenen legt. 

De zolen van Superfeet zijn overigens niet corrigerend, ze helpen de voet om in een neutrale en natuurlijk stand te functioneren. Je kunt ze dus met een gerust hart proberen.

We hebben met Superfeet al zoveel goede resultaten gezien en vonden het tijd om dit bekend te maken onder een groter publiek. Buiten de inlegzolen bieden we adviezen en ondersteunende materialen die het jou makkelijker maken om lekker te sporten. Want sporten is gezond voor lichaam en geest.

Heb je meer vragen of wil je advies? Neem dan contact met ons op via [email protected]